top of page

Wij zijn Tjalina & Saimi, beide besloten aan het begin van de eerste lockdown onze levensstijl om te gooien. Zo zijn wij dan ook beide 15 kg afgevallen en hebben we een gezonde levensstijl ontwikkeld. In deze periode merkte wij dat we enorm veel steun hadden aan elkaar. Toen zijn we op het idee gekomen onze persoonlijke ervaring en recepten te delen via Instagram en de daarbij horende besloten facebookgroep. Dit is in een mum van tijd uitgegroeid tot een geweldige community, Fittertogether_be is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en de nodige motivatie vindt om zelf ook te gaan voor een fit, gezond & gelukkig leven. Door de grootte groei en vele aanvragen naar persoonlijke begeleiding hebben wij dan ook besloten een opleiding te volgen, om zo onze volgers en leden nog beter bij te staan naar die gezonde levensstijl! Vanaf nu kan Saimi je als runningcoach dus bijstaan naar je hardloopdoelen, Tjalina volgde dan weer een opleiding voedingsdeskundige en kan je bijstaan bij alles wat met voeding te maken heeft. Deze combinatie zorgt dus voor een succesformule, en nu spreken we niet enkel uit eigen ervaring maar kunnen we ook professioneel advies geven. 

183155333_290598209403444_13926295224408
183155333_290598209403444_13926295224408

Fittertogether_BE

Wij zijn Tjalina & Saimi, beide besloten we aan het begin van de eerste lockdown onze levensstijl om te gooien. Zo zijn wij dan ook allebei 15 kg afgevallen en hebben we een gezonde levensstijl ontwikkeld. In deze periode merkte wij dat we enorm veel steun hadden aan elkaar. Toen zijn we op het idee gekomen onze persoonlijke ervaring en recepten te delen via Instagram en de daarbij horende besloten facebookgroep. Dit is in een mum van tijd uitgegroeid tot een geweldige community, Fittertogether_be is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en de nodige motivatie vindt om zelf ook te gaan voor een fit, gezond & gelukkig leven. Door de grootte groei en vele aanvragen naar persoonlijke begeleiding hebben wij dan ook besloten een opleiding te volgen, om zo onze volgers en leden nog beter bij te staan naar die gezonde levensstijl! Vanaf nu kan Saimi je als runningcoach dus bijstaan naar je hardloopdoelen, Tjalina volgde dan weer een opleiding voedingsdeskundige en kan je binnenkort bijstaan bij alles wat met voeding te maken heeft. Binnenkort volgen wij samen de opleiding PT. Deze combinatie zorgt dus voor een succesformule, en nu spreken we niet enkel uit eigen ervaring maar kunnen we ook professioneel advies geven. 

Het team

Tjalina

Voedingsdeskundige en personal coach

209986981_1221680868262451_195079126591104198_n_edited_edited.jpg

Ik ben Tjalina, en ik struggle eigenlijk al jaren met mijn gewicht. Ik ging van dieet naar dieet. Het typische 'vandaag mag ik nog en daarna begin ik echt'. Ik hield het hooguit 2 weken vol en wanneer ik dan iets at wat niet mocht voelde het als mislukking en gaf ik op.

Toen ik in 2018 zwanger werd ging het helemaal de mist in met mijn gewicht en de daarbij horende levensstijl. Water dronk ik amper en gezond eten kwam er ook zelden in. Na de bevalling van mijn prachtige zoontje was dit uiteraard niet veel beter, ik leefde ongezond en dat zag je aan mij. Ik was altijd moe, sportte niet en had 0 energie.

Tot het op een bepaald moment genoeg was, ik woog toen 78kg en voelde mij alles behalve goed in mijn vel! Toen heb ik besloten mijn levensstijl volledig om te slaan. Mijn doel was afvallen, maar ook fitter worden. Ik wou dat mijn zoontje een fitte mama had en zelf ook gezond ging leven. En hoe kan je tegen je kind zeggen dat hij gezond moet eten en sporten terwijl jijzelf ongezond leeft?

Diezelfde tijd ben ik ook begonnen met hardlopen, in het begin kon ik nog geen 2min lopen
zonder te moeten stoppen. Nu loop ik met gemak een halve marathon en ben ik volop aan het trainen om de marathon te lopen, tot ik blessures kreeg. 

Het was een leerproces voor mij, het vraagt tijd en doorzettingsvermogen! Maar omdat ik mijzelf deze keer niet alles ontzegde kon ik het gemakkelijk volhouden! Zoveel maanden later startte ik met mijn opleiding voedingsdeskundige, ik wou mijzelf nog meer verdiepen in gezonde voeding!

Nu is mijn doel om mensen die net als ik al jaren worstelen met hun gewicht en levensstijl te helpen en bij te staan. Als ik het kan kan iedereen het! 

Saimi

Runningcoach

159816789_442692593629420_6208293995670969029_n_edited.jpg

Ik ben Saimi, en ben al mijn hele leven een heel sportief en actief persoon. Blijven sporten is voor mij dus nooit een probleem geweest en hardlopen is dé constante in mijn leven. De kilo’s waren er de laatste jaren toch bijgekomen, ondanks mijn sportieve levensstijl. Mijn gezonde levensstijl, die ik voordien altijd had gehad, was veranderd in ongezonde maaltijden, afhaalmaaltijden,…

 

Wel had ik al mijn hele leven een probleem met water drinken.

Ik dronk bijna niets. Hier moest dus ook iets aan gedaan worden.

 

Toen ik in 2020 op reis ging met mijn vader, aten we weinig en waren we de hele dag op pad. Dit was voor mij, op dat moment 74kg, dé start om te gaan vermageren en mijn gezonde levensstijl terug op te nemen. Zo gezegd zo gedaan, ik startte met het teruggrijpen naar mijn oude gewoontes! Wel was ik nu veel bewuster bezig met wat ik at, dan voorheen.

 

Corona had voor mij dus wel een positieve start gehad. Ook de vriendengroep ging mee gaan lopen en dit motiveerde mij ook alleen maar meer. Mijn eigen looptrainingen werden veel gerichter en ik boekte een enorme vooruitgang! Mijn 1ste marathon liep ik vlak voor mijn nieuwe levensstijl en mijn 2de marathon volgde toen ik terug helemaal tevreden was met mijn lichaam.

 

Alhoewel ik nooit écht onzeker ben geweest, heb ik onbewust bijna geen foto’s van mijn volledige lichaam in mijn zwaardere periode. Ik vind het fantastisch om samen met Tjalina een nieuwe gezonde levensstijl te creëren en zo ook anderen te kunnen motiveren om hetzelfde te doen! Samen willen wij gaan voor de herkenning van een gezonde levensstijl en tegelijkertijd het aanvaarden van je lichaam. Een gezond lichaam hoeft geen maatje 36 te zijn, maar een gezond lichaam heeft wel een gezonde levensstijl nodig.

bottom of page