top of page
  • Foto van schrijverSAIMI

Waarom loop ik?

Lopen is een voor mij bijna een manier van leven. Het is logisch dat ik elke week ga lopen en mijn sport dan ook overal met me meeneem. Toch is het niet altijd zo geweest.

Lopen was gekoppeld aan een positieve ervaring

Als kind, ging ik met mijn gezin mee lopen. Het was elke week een familie-uitje en bonding-time. Toen ik het dus nog niet eens besefte, koppelde ik lopen steeds aan een positieve ervaring. Het lopen is dus wel altijd een deel van mijn leven geweest, maar toch ging het niet altijd even vlot. Niettegenstaande dat ik op jonge leeftijd begonnen was met lopen, ben ik nooit een toploper geweest.Tijdens mijn tienerjaren ging het lopen een stukje achteruit. Het verdween nooit uit mijn leven, maar het raakte wel wat op de achtergrond, tot ik terug de familiepassie had gevonden. Samen met mijn vader, deed ik heel veel loopwedstrijden en genoot ik van onze tijden samen. Ik had terug een motivatie om meer te lopen. Mijn motivatie lag dus helemaal niet in het lopen zelf, maar in de tijd die ik met familie kon doorbrengen.

helpt met mentale moeilijkheden

De laatste jaren werd lopen pas écht een passie en een levensstijl. Lopen zonder muziek was vroeger geen optie, terwijl ik nu nooit meer muziek luister. Genieten is het codewoord tijdens het lopen. Mijn hoofd volledig leegmaken en tegelijkertijd mezelf kunnen pushen naar een hoger niveau. Nooit had ik gedacht dat ik een marathon zou kunnen lopen, maar zelfs dit is van mijn bucketlist geschrapt. De trainingslopen afwisselen met gewoon even weg zijn, vormt de ideale combinatie. Het helpt me om mezelf tot een hoger fysieke niveau te halen, maar helpt me ook met zoveel mentale moeilijkheden. Als ik het even niet meer zie zitten, of gewoon een slechte dag heb, dan ga ik lopen

. Dit is voor mij de ultieme oplossing. Er zijn wetenschappelijk bewezen positieve effecten op het geluk door lopen, deze effecten heb ik zeker al ondervonden!


Wat ik het leukst van al vind aan lopen, is dat je het overal kan doen. Ga ik op reis? Ben ik bij vrienden, verhuis ik,... Altijd kan ik gaan lopen.Dit is natuurlijk waarom ik ga lopen en waar voor mij de positieve effecten liggen. Dit is voor iedereen anders en kan voor velen ook iets helemaal anders zijn dan lopen. Zoek dus jouw passie of rustgevend moment en bouw hierop verder. Vaak heb je het al ontdekt, maar ga je er niet te volle van genieten zolang je het niet bewust benadrukt in je leven.


Wil jij ook graag beginnen met lopen, maar weet je niet waar starten, of vind je het moeilijk om dat ene doel te bereiken? Bekijk dan samen met mij de mogelijkheden via:

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page