top of page

8 LOW-KCAL TUSSENDOORTJES...


... En neen, het zijn geen fruit of noten.We weten intussen dat wanneer je wilt afvallen je in een calorietekort moet zitten, ook speelt gezonde voeding een grote rol! Uiteraard geven we de voorkeur aan gezonde en voedzame tussendoortjes zoals fruit, noten, yoghurt... Maar soms wil je niet alleen je fysieke maar ook je mentale honger stillen!

In deze blogpost geven we 8 tussendoortjes die je niet persé heel veel goede voedingsstoffen geven, maar er toch voor zorgen dat je in je calorie deficit blijft!


1. WATERIJSJES

Waterijsjes zijn ideaal om af te koelen op een warme zomerdag! Oke, ze zitten nog steeds vol suikers maar bevatten meestal maar weinig kcal. Zo bevatten deze racketijsjes van OLA maar 40kcal per stuk. Kom maar op met die hete temperaturen!


2. POPCORN

Een lekker bakje popcorn tijdens een avondje Netflix (and chill?) , heerlijk! Popcorn maak je zo gezond of ongezond als je zelf wilt. 30g popcornmaïs bevat ongeveer 120kcal, doe je wat honing bij je olie voor het poppen, dan maak je de popcorn zoeter, het aantal kcal hangt dan af van hoeveel je toevoegt. Een beetje zout over de popcorn strooien maakt dan weer dat je heerlijke zoute popcorn krijgt of gebruik eens kaneel, paprikapoeder of chilipoeder.


3. DE MARIA KOEKEN

Wie kent ze niet? De enige echte maria koeken, heerlijk voor bij de thee of koffie! 1 koekje bevat 27kcal, of ga voor de volkoren variant, deze bevatten meer vezels!


4. SUIKERVRIJE SNOEPJES

Ik hou van snoepjes, maar deze bevatten één en al suiker. Wil je voor een gezonder (en calorie armer) alternatief gaan? Probeer dan eens deze suikervrije winegums van Red Band. Pluspunt, ze zijn ook nog eens VEGAN!


5. BOUDOIRS

Boudoirs of lange vingers, weer een heerlijk koekje voor bij thee of koffie! 1 boudoir bevat ongeveer 20kcal. Dompel de boudoirs onder in wat koffie met amandel extract, leg ze in een klein bakje, doe hierover wat kwark of skyr, cacao poeder en je hebt een mini gezond tiramisu dessertje!


6. MARSHMALLOWS

Jaa, boordevol suikers, maar zó licht en luchtig! 1 stuk bevat zo'n 20kcal (afhankelijk van de grote uiteraard). Nodig je vrienden uit, maak een kampvuurtje en rooster de marshmallows aan een stokje boven het vuur. PUUR GELUK!


7. PETIT BEURRE

Ook een klassieker, 1 koekje bevat ongeveer 30kcal.


8. MINI KOEKJES

Soms heb je zoveel zin in een lekker ongezond koekje, ga dan voor de mini versie! De meeste mini koekjes bevatten ongeveer 100kcal. Vergelijk dit met een full size twix bijvoorbeeld, deze bevat al snel 250kcal.


Eens een ongezond tussendoortje kan dus zeker geen kwaad! Geniet dus, maar met mate. Dit noemen we balans! En wil je eens een volledige reep chocolade eten of een lekkere vettige donut? Ook dat kan! Zolang het niet elke dag is.


Laat in de comments weten wat jouw favoriete low kcal tussendoortje is!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page