top of page

5 TIPS OM MEER WATER TE DRINKEN

We weten het allemaal, we moeten minstens 1.5L water drinken per dag. Toch is dit iets wat bij veel mensen niet lijkt te lukken. In deze post geven we 5 tips mee om je waterinname te verhogen!
1. PLAN HET IN

Nu hoor ik je al denken "water inplannen?!". Dan bedoel ik niet dat je het in je agenda moet schrijven, maar dat je op vaste tijdstippen een glas water drinkt. De dag beginnen met een groot glas water bijvoorbeeld (wat heel erg aan te raden is trouwens!) of voor elke maaltijd een groot glas water drinken.


2. ZORG DAT JE ALTIJD EEN FLES BIJ HEBT

Of je nu in de auto zit of te voet onderweg bent, zorgt dat je altijd een volle fles bij je hebt. Zo zal je meer drinken en zal het ook nooit voorvallen dat je dorst hebt maar geen water bij hebt. Het liefst ga je voor een herbruikbare fles, dit is beter voor het milieu, er zijn zoveel mooie flessen! Flessen met een rietje vind ik zelf ook heel aangenaam, bij deze gaat het drinken vlotter en zo zal je ook veel meer binnen hebben!


3. ZET HET IN HET ZICHT

Wanneer je bijvoorbeeld achter je computer aan het werken bent zal je automatisch meer water drinken wanneer je fles in het zicht staat dan wanneer ze nog in je tas zit. Ook thuis kan je ervoor zorgen dat je waterfles altijd in het zicht staat. Wijzelf hebben een SIPWELL waterkoeler in huis, telkens wanneer ik daar passeer denk ik eraan een glas water te nemen. Zo is de waterinname van ons gezin met wel 50% gestegen. Mijn zoontje vindt het ook geweldig om zelf zijn glaasje te gaan vullen, zo heeft hij altijd water ter beschikking zonder dat hij erom moet vragen. Heb jij dit niet? Dan kan je bijvoorbeeld een grote karaf vullen en op een centrale plaats in huis zetten. Maak het leuk door er een echt 'waterstation' van te maken, met wat glaasjes rond en op een plateau bijvoorbeeld. Op deze manier blijft je water natuurlijk niet koud, ijsblokjes kunnen dan op warme dagen een must zijn.


4. MAAK JE WATER LEUK

Voor veel mensen is het niet zozeer dat ze geen dorst hebben of er niet aan denken, maar gaat get hem vooral om de smaak (of het gebrek eraan?). Maar er zijn zoveel manieren om water wel lekker te maken! Voeg er bijvoorbeeld wat schijfjes citroen, munt, watermeloen,... aan toe. Hier vind je bijvoorbeeld een heerlijk receptje. Of bekijk deze & deze tiktok video`s.


5. GEBRUIK EEN APP

Tegenwoordig is er voor alles een app, zo ook voor water drinken. Er zijn apps waarbij je je waterinname kan bijhouden en/of die je een melding geven wanneer je moet drinken. En er zijn zelfs apps waar water drinken een spelletje wordt! Onze gsm hebben we toch zo goed als altijd bij, dan kan je hem maar beter nuttig gebruiken! Geen zin in een extra app op je telefoon? Zet dan je gewoon dagelijks je wekker om je eraan te herinneren dat je moet drinken!


Heb jij nog handige tips om meer water te drinken? Laat ze achter in de comments!238 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page